Hoi!,

wij zijn Liesbeth en Sophia Poelman. Moeder en dochter.

Samen hebben wij Jolisaphotos. Gekke naam? Misschien dat de naam wat uitleg nodig heeft. Wij houden van creatief denken. Als gezin wilden we een nieuwe (vrouwelijke) naam voor de boot waarmee we veel op vakantie gingen. Door de twee voorletters van de ouders en de voorletter van de kinderen samen te nemen kregen we: Joop – Liesbeth – Sophia en Auke = Jolisa.

Nu zijn beide kids uit huis en inmiddels al wat jaartjes ouder, maar de naam is inmiddels zo vertrouwd geworden dat we dit als bouwsteen voor ons fotografie bedrijfje wilden gebruiken. Vandaar Jolisaphotos.

Wat doet Jolisaphotos?

Het liefst fotograferen we mensen. Op een trouwdag, (zoals laatst nog het prachtige stel Herman en Petra), in de studio of met een hele familie op locatie. Maar ook zijn wij gek op dieren. Met elk twee Noorse boskatten hebben we aardig wat geoefend. Ook hebben we nieuwe ervaringen opgedaan tijdens een Valentijns fotoshoot bij dierenartsenpraktijk Lemsterland en Nieuwelans. Vanuit daar krijgen we steeds meer vraag om een prachtig huisdier vast te leggen. Ook gaan we er vaak samen even op uit en genieten we van de landschappen die we tegen komen.

We fotograferen eigenlijk altijd samen en ondanks onze toch wel verschillende karakters zijn we een erg goed team. Misschien komt dat toch wel door onze zeer handige communicatie zonder woorden. 😉

Naast fotografie vanuit een opdracht geven we zelf vanuit hobby ook opdrachten in de vorm van een fotografie cursus. Wat eens begon om een groep dames en heer de basis van fotografie bij te brengen is nu al ruim een 4 jarige cursus/workshop groep om elkaar aan het fotograferen te houden. Elke maand bespreken we inzendingen van de opdrachten en geven we tips en tricks. De cursisten kunnen de hele maand foto’s insturen en krijgen dan feedback. Wanneer we samen komen bespreken we de laatste versies met de groep en geven we uitleg over de nieuwe opdrachten. Zeer gezellig en inspirerend!

Lijkt het je ook leuk om een keer mee te gaan? Laat dan een reactie achter 😉

Wat verder bij ons toch voorop staat als het gaat om fotografie?

Creativiteit!

Naast fotograferen zijn wij gek op het nabewerken ervan. Van een lichte kleur bewerking tot hele foto manipulaties! Echt je creatieve geest de vrije loop laten en even iets heel anders doen! Met inmiddels al minimaal 10 jaar aan photoshop ervaring, mogen we best zeggen dat we daar wat mee kunnen ;).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *